top of page

Le premier jour de cours


Spannend! Vandaag onze eerste Franse les achter de rug. Toen we deze morgen aankwamen op Alfmed mochten we beginnen met een kopje koffie of een tasje thee te drinken. Op ons gemakje begonnen we aan onze Franse les met onze leerkracht Natalie. Iedereen stelde zich eerst voor in het Frans. We hebben daarna oefeningen gemaakt en onze tijden (wat nodig was :P) eens opgefrist. Na een korte pauze zijn we overgeschakeld naar de les via de computer. Op tv5monde hebben we een paar luisteroefeningen gemaakt. Om 12u… begon onze buik een beetje te grommen en hebben we genoten van een lange middagpauze.

In de namiddag was het een beetje stressen aangezien we ons moesten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat we daarna ook eens in het echt moesten uitvoeren met Florence. Maar alles liep als een eitje. Tijdens de namiddag hebben we kennis gemaakt met Ronja een Duits meisje dat hier ook verblijft voor 3 weken.

Le moment suprême, een lekker dinertje gemaakt door Sophie, Britt, Brooke en Alexander. Ronja was ook uitgenodigd op dit etentje om elkaar beter te leren kennen. Op het menu stond er een keuze tussen 3 overheerlijke pasta’s. Namelijk Pasta Pesto, Pasta Bolognese en natuurlijk de vegetarische versie. Het ijsje na de pasta ging vlot binnen na een zonnige warme dag.

Het was een zeer geslaagde, maar vermoeiende dag. We kruipen nu lekker onder de lakens, Bonne nuit.

Team Perpignan


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page