top of page

Europa zindert in Perpignan


Terug naar les Pyrénées-Orientales, enkele jaren geleden waren het canyon-culturele-annex strandvakanties, korte onderbrekingen van noeste arbeid in de privé-sector, nu kan het omschreven worden als noeste arbeid bij het begeleiden van leerlingen op hun Erasmus+avontuur (we zullen niet sterven van wat dichterlijke overdrijving).

Maar god (we geven intussen immers les in een katholieke school) wat is het fantastisch om hier terug te zijn. Uiteraard, het uitzonderlijke zicht op le Pic du Canigou, veel zon en wondermooie plaatsen als Perpignan en Collioure zijn hier niet vreemd aan, maar het zijn toch vooral de leerlingen die me doen beseffen wat een voorrecht het is om hier te vertoeven, een top-beleving samen met en dankzij hen. Hun inspirerende verhalen en belevenissen wijzen me er ook ten volle op waarom we dus nu in het onderwijs 'staan' en de privé-sector achter ons gelaten hebben. Welke job wil je immers liever doen dan eentje waar je mag deelnemen aan zo'n avontuur en eentje waardoor het verschijnen van een spontane glimlach bij het zien van je leerlingen meteen om de hoek loert.

En het zal de voorbije weken bij hen niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest zijn, maar hun uitgebreide verhalen zijn toch vooral doorspekt van positieve en nog meer positieve geluiden over hun Erasmus+avontuur. Zonder de politieke toer te willen opgaan, de Britten hebben dus ongelijk, not 'God save the Queen’, mais 'La Marseillaise', doorspekt met 'Ode an die freude', willen we horen, waarbij ik hoop dat onze collega's toch ook nog lang naar Portsmouth kunnen gaan. La Marcha Real zouden we uiteraard ook willen zingen, maar dit ligt ietwat moeilijk wegens tekstloos, maar we gaan er stevig vanuit dat zij nooit articulo cincuenta zullen activeren, anders ga ik echt op zijn Spaans katholiek worden en veel kaarsjes branden, zou dat een persoonlijk drama zijn, maar dat is weer een ander verhaal.

Moraal van het verhaal, Europa staat voor kansen en mooie uitdagingen, de leerlingen hebben ze met twee handen aangenomen!

En hoe en hoe en hoe, wordt vervolgd in een volgend blog-bericht van mijn gewaardeerde collega, lees morgen het vervolg!


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page