top of page

"No one respects a talent that is concealed" - D. Erasmus


Na ongeveer 10 dagen op hun eentje, troffen wij onze 10 bijna-Engelse leerlingen op dinsdag 4 april allemaal enthousiast aan. We hoorden hier vooral één boodschap: ze waren nog niet klaar om naar huis te gaan. Op donderdag gingen we langs bij alle stageplaatsen en daar kregen we hetzelfde verhaal: iedereen wou onze leerlingen wat langer houden :-)

We begonnen bij Independent 4 Life, de stageplaats van Dries en Samuel. De baas, Nick, wist ons te vertellen dat hij heel veel hulp had gekregen van de twee jongens. Ze hadden samen met zijn IT-verantwoordelijke de site onderhouden en mochten werken aan de server. Hij vertelde ons dat andere leerlingen hier al fouten hadden gemaakt maar dat onze twee jongens alles goed hadden gedaan. Loftrompet nr. 1: check!

Daarna gingen we door naar Recycled Assets naar Oliver. Hij deed hier drie weken stage op hun bureau. Zijn baas, Ian, vertelde ons dat Oliver een harder werker was en snel nieuwe dingen leerde. Zo leerde hij de Engelstalige boekhoudtermen en kon hij ze onmiddellijk gebruiken. Voor een tweede maal vandaag zaten daar twee blinkende leerkrachten!

Christophe werkte drie weken bij The Range. In deze grote winkel kan je alles vinden van paaseieren tot tuinmeubelen. Hij hielp hier op hun bureau aan de marketing en communicatie. Zijn rechtstreekse verantwoordelijke was een aantal dagen eerder op wereldreis vertrokken, maar van zijn andere collega’s hoorden we niets dan lof. Ook Christophe mocht hier blijven werken omdat iedereen tevreden was. Weeral niets dan lof dus!

Dylan en Jonas deden hun stage in het bejaardentehuis Mary Rose Manor. Dankzij hun (sociale) vaardigheden waren de collega’s zeer tevreden en werden er twee positieve evaluaties ingevuld. Wij als leerkrachten kwamen weer stralend buiten, en dit kwam niet door de zon!

Tim deed stage in een bekende habitat voor velen onder ons: Primark. Wij zagen de ‘backstage’ van deze winkel om te spreken met zijn verantwoordelijken. Ook hier kregen we niets dan lof: Tim had zich volledig ingewerkt binnen het team en iedereen wou hem graag houden.

Eline had veel geluk en deed drie weken stage in Groundlings Theatre. Hier mocht ze kostuums herstellen en het decor voor een volgende toneelstuk maken. Wij hadden een goed gevoel bij deze stageplaats tijdens ons bezoek. Er liep veel enthousiast volk rond en de verantwoordelijken waren zeer blij met het werk van Eline.

Onze voorlaatste stop was het Holiday Inn hotel. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en zwembad. Aan het onthaal van dit stuk troffen we Sil aan. Ook zijn evaluatie werd met plezier positief ingevuld. Leuk weetje: Sil en zijn collega’s gebruikten hier geen stoelen, maar grote zitballen!

We eindigden onze trip bij IBD Partnership. Zij regelden alle stageplaatsen en gastgezinnen voor onze leerlingen. Jilke deed hier haar stage en regelde o.a. stagebezoeken en een quiz. We kregen hier voor een laatste keer te horen dat onze leerlinge het zeer goed deed.

Het was een vermoeiende dag, maar door al die positieve commentaren kregen ook wij als leerkrachten extra energie. Het is fijn om te horen dat onze leerlingen gedurende drie weken alles uit de kast hebben gehaald om er het beste van te maken. Dit maakt ons enorm fier en maakt het waard dat wij veel tijd en moeite in dit project steken. Hopelijk blijven de leerlingen achter met veel mooie herinneringen, nuttige ervaringen en extra vriendschappen.

Erasmus zei ooit: “Give light, and the darkness will disappear of itself.” Wel, onze leerlingen schenen zoals nooit tevoren, toonden hun talenten en bloeiden open. Geen duisternis te bespeuren hier.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page