top of page

Erasmus+ HEERLIJK!

Landen met de Pic du Canigou op de achtergrond, uitstappen met een heerlijk zonnetje op het

gezicht - of toch bijna, een beetje dichterlijke vrijheid en wishful thinking mag - de warme wind voelen, maar vooral het besef dat je weer even mag deelnemen aan een fantastisch Erasmus+-project, heerlijk!

En het is en was weer ‘bangelijk’! Zes leerlingen die niet uitgepraat geraken over hun avonturen in Perpignan, die hun taalkennis lekker wat bijschaven, vlotjes – of soms iets minder vlot – stage lopen, als één groep fijn samenleven en een karrenvracht aan ervaringen op hun conto schrijven, ja dus, heerlijk om daar getuige te mogen van zijn. Heerlijk om die positieve en nog meer positieve geluiden te mogen aanhoren. Werken, slapen, kokerellen – inclusief de brandweeroproep bij het frietjes bakken - kleine wasjes, grote wasjes, sporten, samen lachen, vloeken, kuisen, taallessen volgen, van het zonnetje genieten … drie weken doorgaan en blijven doorgaan, je wordt er gewoon vrolijk van om het sextet bezig te zien. De blogjes uit Sevilla en Portsmouth versterken alleen maar dit gevoel, goe bezig gasten!

Als levenservaring kan dat tellen, meenemen gaan ze dit zeker! Het avontuur zijn ze aangegaan, door niets – of toch weinig – hebben ze zich laten tegenhouden. Geen les, wel een fijne constatatie, ervoor durven gaan, brengt je op plekken die je niet verwacht had en fijn waardevol zijn, heerlijk voor hen!

Laat Europa nog maar even bestaan, misschien moeten ze in Londen gewoon even de blogjes van Portsmouth, Sevilla en Perpignan lezen, inspiratie gegarandeerd! Allé changé, nog een rondje draaien, nu tot den 31ste zeker, en dan … hopelijk niet, maar anders… bye bye, adios, au revoir, er zijn nog meer mooie plekjes in Europa te vinden en laat ons maar vooral van die plekjes blijven genieten! Heerlijk!


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page